PARIM ENNE: 25.05.22
Seda suhkrumassi on väga lihtne töödelda, sest see on elastne ja töö käigus
ei pragune. Seda on kerge sõtkuda ja mass meeldiva vaniljemaitsega.
Tööpinna pulbristamiseks kasuta tärklist või mittesulavat tuhksuhkrut.
Soovitatavalt mitte kasutada tavalist tuhksuhkrut, mida saab osta kaubandusest,
sest see on granuleeritud ja muudab väga peenest suhkrupulbrist valmistatud
fondandi konsistentsi.
Kui juhtub, et mass on töölaual kauem väljas olnud ja muutub kuivemaks,
siis ärge muretse.
Lihtsaim viis fondandi korrigeerimiseks, et taastada senine elastsus:
1. lisa teelusikatäis suhkrust valmistatud väike siirup ja teelusikatäis keedetud
vett;
2. Niisuta oma käsi kergelt ja mudige fondanti uuesti, kuni see muutub elastseks.
3. Ära lisa sellele ka õli, sest see rikub fondandi elastsust.
Tööpinnana on soovitatav kasutada silikoonmatti, kuid võid töötada ka tavalisel
pinnal, mida saab vajadusel vähese tärklisega katta.
Koostisosad: suhkur, glükoosisiirup, glükoosisiirup, taimne rasv (palm), tärklis, vesi, glütserool (E422), želatiin, ksantaankumm (E415), säilitusaine: kaaliumsorbaat(E202), vaniljemaitse, happesuse regulaator: sidrunhape (E330), värv: E122
Säilitamise nõuanded : hoida jahedas ja kuivas kohas, eemal päikesevalgusest ja soojusallikatest.